Yuri Kim paralajmëron ndryshimin e madh në Shqipëri, ja se për çfarë bëhet fjalë

2 days ago billbordi01 0

Ambasadorja Yuri Kim ka takuar Gent Gazhelin, Drejtorin e Përgjithshëm të Doganave. Ajo tha se shihet një trend i mirë për importet dhe eksportet në Shqipëri.

Gjithashtu Kim paralajmëron ndryshime të mëdha në vijim. Kim shkruan se SHBA do të forcojë më tej mbështetjen për të forcuar sigurinë kufitare.

Postimi i Yuri Kim:

“Faleminderit Drejtorit të Doganës për diskutimin e javës së kaluar për diskutimin e javës së kaluar mbi bashkëpunimin për të lehtësuar lëvizjen legjitime të mallrave duke goditur korreupsionin dhe kirimin. Është mirë të shohësh që importet nga janë rritur 17% ndërsa eksportet me janë rritur 33% deri më tani këtë vit. Trendi i mirë! Forcimi i kontrolleve doganore do të rrisë edhe të ardhurat për Flamurin e Shqipërisë. Deri më tani këtë vit, Dogana ka mbledhur 1.5 miliardë dollarë – një rritje e madhe nga 1.1 miliardë dollarë në të gjithë vitin 2020. Flamuri i Shteteve të Bashkuara do të forcojë më tej mbështetjen për të forcuar sigurinë kufitare, për të rritur të ardhurat për Flamurin e Shqipërisë dhe për të nxitur biznesin midis Flamurit të Shteteve të Bashkuara dhe Flamuri i Shqipërisë.”, shkruhet ne postim.