Sa peshë humbni nëse ecni një orë në ditë, ja çfarë thonë hulumtimet

Ecja është një formë e shkëlqyer e stërvitjes që mund të ndihmojë në humbjen e peshës, ndërsa gjithashtu ofron shumë përfitime shëndetësore në përgjithësi. Ndërsa shumë pyesin se deri në çfarë mase mund të arrijmë humbje peshe duke ecur, e vërteta është se kjo varet nga shumë faktorë, më e rëndësishmja nga pesha juaj dhe shpejtësia e ecjes.

Për shembull, nëse peshoni 68 kg dhe ecni me shpejtësi 4 km/orë në një orë, do të keni djegur 204 kalori, ndërsa nëse peshoni 82 kg dhe ecni me të njëjtën shpejtësi, do të keni djegur 246 kalori.

E thënë thjesht, sa më e lartë të jetë shpejtësia juaj e ecjes dhe sa më shumë kilogramë të digjni, aq më shumë kalori do të digjni në një orë ecje. Vihet re se një normë mesatare e ecjes është 4.8 km në orë.

Disa faktorë të tjerë që ndikojnë në numrin e kalorive që djegim gjatë ecjes janë lloji i tokës, temperatura e ambientit, gjinia dhe mosha.

Hulumtimet zbulojnë se kur ecim për një orë në ditë me një ritëm të shpejtë do të arrijmë të humbim peshë, do të duhet vetëm një kohë e gjatë për ta arritur atë. Një studim i njëmbëdhjetë grave pak mbipeshë i publikuar në American Journal of Sports Medicine tregoi se gratë humbën mesatarisht 7.7 paund ose 10% të peshës së tyre origjinale pas gjashtë muajsh ecje të shpejtë që gradualisht zgjati një orë.

Në fakt, sipas studiuesve, dallimet në humbjen e peshës filluan të perceptohen pasi gratë ecnin për të paktën gjysmë ore në të njëjtën kohë. Gjithashtu në një studim tjetër u zbulua se gratë obeze që ecnin tre ditë në javë për 50-70 ′ në një kohë humbën rreth 2.7 kg në një periudhë prej dymbëdhjetë javësh në krahasim me gratë që nuk ecnin.

Sigurisht, për rezultate më të mëdha në drejtim të humbjes së peshës, ecja ditore duhet të kombinohet me një dietë përkatësisht të kujdesshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.