Nuk jeni të uritur në mëngjes? Mësoni 5 arsyet pse ndodh kjo gjë

Trupi juaj mund të ketë nevojë për energji për të qenë efikas gjatë ditës, por ndodh që shpeshherë të mos ndiheni të uritur në mëngjes. Edhe pse mungesa e oreksit në mëngjes është një shenjë mjaft e njohur, ndoshta është krejtësisht normale dhe nuk duhet të jetë shkak për shqetësim.

Keni ngrënë shumë ose shumë vonë një natë më parë

Një nga arsyet kryesore pse mund të mos jeni të uritur kur zgjoheni është sepse keni ngrënë shumë një natë më parë. Në fakt, kjo mund të jetë e vërtetë nëse vakti ishte i pasur me yndyrë ose proteina. Këta përbërës mund të ngadalësojnë zbrazjen e stomakut dhe t’ju bëjnë të ndiheni më të ngopur.

Nivelet e hormoneve ndryshojnë brenda natës

Gjatë natës, nivelet e disa hormoneve në trup ndryshojnë në nivele të ndryshme. Kjo mund të rezultojë në një ndryshim në oreks. Një studim tregoi se nivelet e epinefrinës, të njohura edhe si adrenalinë, priren të jenë më të larta në mëngjes. Ky hormon shtyp oreksin duke ngadalësuar shkallën me të cilën stomaku zbrazet.

Jeni në ankth ose në humor jo të mirë

Stresi dhe depresioni mund të ndikojnë ndjeshëm në nivelet e urisë. Përveç simptomave të tilla si shqetësimet e gjumit, lodhja, depresioni mund të shkaktojë ndryshime në oreks.

Ju jeni shtatzënë

Vjellja prek rreth 80 përqind të grave gjatë shtatzënisë. Në shumicën e rasteve, përmirësohet ose zhduket pas 14 javësh. Kjo ndikon dhe te oreksi.

Ju jeni të sëmurë

Në shumicën e rasteve, kur jeni të sëmurë nuk keni absolutisht oreks për ushqim. Infeksionet e frymëmarrjes si ftohja e zakonshme, gripi dhe peneumonia dihet se ju bëjnë të ndiheni më pak të uritur, ndërsa ato mund të ndikojnë në ndjenjën tuaj të shijes dhe erës, gjë që gjithashtu mund të zvogëlojë oreksin tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.