Drecun: Propozimi i Walker për diasporën i lidhur me aspiratat e “Shqipërisë së Madhe”

Kryetari i Komisionit për Kosovën në Kuvendin e Serbisë, Milovan Drecun tha sa megjithëse nuk është plotësisht e qartë në çfarë tubimi William Walker paraqiti idenë e tij rreth një lëvizjeje për bashkimin e diasporës shqiptare “kjo është një lëvizje e organizuar që tashmë ka filloi të krijojë një lëvizje të diasporës së bashkuar shqiptare”.

“Është një tubim i organizuar nga përfaqësues të diasporës shqiptare nga SHBA, Kanadaja, Japonia dhe Afrika, dhe propozimi i Walker ishte të bashkonte të gjithë nga vendet shqiptare.

Kosova, si dhe Mali i Zi dhe Maqedonia Veriore, dhe kjo nuk mund të mos shoqërohet nga aspiratat shqiptare të lëvizjes shqiptare për të krijuar një shtet etnikisht të pastër, shqiptar në Ballkan. Përfaqësues të diasporës shqiptare, edhe pse në këtë moment nuk e dimë se cilën për të filluar krijimin e një lëvizjeje të tillë që do të udhëhiqej nga William Walker”, – tha ai për Sputnjik, transmeton Klankosova.

“Sidoqoftë, vetë aludimi, domethënë që Walker po flet për diasporën e të gjitha vendeve” shqiptare“, tregon qëllimet e Shqipërisë së Madhe”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.